Brezplačno nogometno darilo ob vsakem nakupu nad 150/220 € -- days --:--:-- Želim darilo

Najboljši nogometni čevlji za vsak položaj

Nogometni čevlji so pomemben del opreme igralca, izbira pravega para pa lahko v igri pomeni veliko razliko. Ker je na trgu na voljo veliko različnih čevljev, je izbira pravih lahko zelo težka. Vendar lahko položaj, ki ga igrate na igrišču, določi vrsto čevljev, ki bi vam najbolj ustrezali. V tem prispevku bomo raziskali različne nogometne čevlje, ki so primerni za različne položaje igralcev.

Napadalci in krilni igralci:

Napadalci so stroji za doseganje golov v ekipi, zato potrebujejo čevlje, ki jim zagotavljajo odlično hitrost, nadzor in natančnost. Za napadalce sta primerna čevlja Nike Mercurial in adidas X. Čevlja Mercurial in X sta znana po svoji lahki zasnovi, zato sta idealna za hitre in okretne igralce. Čevlji imajo tudi tesno prileganje, ki zagotavlja odličen nadzor, kar napadalcem omogoča hitre gibe in premagovanje obrambne linije.  

Merc
Nike Zoom Mercurial Superfly 9 Elite


Xadidas X Speedportal+


Zelo spregledan par čevljev za napadalce so New Balance Furon V7. Model je revolucionarni korak naprej v tehnologiji nogometnih čevljev New Balance. Njegov sintetični zgornji del zagotavlja vrhunsko udobje in vzdržljivost, medtem ko zasnova z izvensrediščnim vezanjem izboljša stik z žogo pri streljanju. Model ima tudi izjemen podplat, ki zagotavlja optimalen oprijem, zato je idealen za vsak slog igre. Z modelom Furon V7 lahko uživate v visokokakovostni zmogljivosti profesionalnega čevlja, ne da bi pri tem žrtvovali udobje ali kakovost. 

Furon
New Balance Furon V7 Pro

Srednji napadalci:

Srednji napadalci so ključni del vsake ekipe, njihovi čevlji pa morajo imeti odličen nadzor, dotik in podporo. Če iščete idealno obutev za ta položaj, je serija Nike Phantom GX vsekakor vredna razmisleka. Zahvaljujoč posebej zasnovanemu sistemu NikeGrip na zgornjem delu, te kopačke zagotavljajo odličen nadzor in izjemen stik. Kopačke Phantom GX imajo tudi udobno prileganje, ki zagotavlja odlično podporo, kar je bistvenega pomena za srednje igralce, ki morajo med igro pokriti veliko prostora. 

PhantomNike Gripknit Phantom GX Elite


Še ena odlična izbira je Puma Future. Ti nogometni čevlji, ki so zavzeli nogometni svet, so navdušili mnoge profesionalne nogometaše, in to upravičeno. Z nadgradnjo že tako odličnih kopačk Puma Future 1.4 so Future Ultimate najbolje prilegajoči se nogometni čevlji na trgu. S tem parom, ki zagotavlja pravi občutek bosih nog, boste bistveno izboljšali svoj stik in občutek z žogo. Kopačke Puma Future Ultimate, ki so jih nosili Neymar, Jack Grealish in Allan Saint-Maximin, so odlična izbira za spretne igralce. 

futurePuma Future Ultimate

Branilci:

Branilci so ključnega pomena za ekipo, zato potrebujejo zanesljive, stabilne in varovalne čevlje. Serija adidas Predator s svojim vzdržljivim ogrodjem ponuja neprimerljivo zaščito. Čevlji Predator se ponašajo z obliko, ki poskrbi, da so stopala med dnevi tekem ustrezno zaščitena. Te kopačke ponujajo varno prileganje, ki zagotavlja stabilnost in branilcem omogoča hitro odzivanje in izvajanje udarcev. Poleg tega gumijasti elementi High Definition Grip poskrbijo za natančne podaje in samozavest pri igri z žogo. 

predatoradidas Predator Accuracy+


Pri izbiri pravih nogometnih čevljev je za branilce ključnega pomena udobje. Usnjeni čevlji veljajo za najbolj udobno možnost, Nike Tiempo pa so postali najboljša izbira med številnimi igralci. Te kopačke zagotavljajo udobno prileganje, ki omogoča največjo agilnost in okretnost na igrišču, kar branilcem omogoča, da se samozavestno podajajo v napade. S svojo lahkotno zasnovo in vrhunskim blaženjem so Nike Tiempo odlična izbira za vse branilce, ki iščejo zanesljiv par usnjenih nogometnih čevljev. 

tiempoNike Tiempo Legend 9 Elite


Če pa si želite, da bi bili pripravljeni na prihodnost, si omislite Puma King Ultimate. Ena najpomembnejših mejnikov v zgodovini nogometa; to je prvič, da vidimo Puma King s popolnoma sintetičnim zgornjim delom. Zgornji del, imenovan K-Better, posnema usnje, vendar je tanjši in zagotavlja boljši bosonog občutek. Če želite popolno mešanico klasičnih usnjenih čevljev in sodobnih tehnologij, je Puma King Ultimate morda najboljša izbira za vas. 

kingPuma King Ultimate

Vratarji:

Vratarji vedno iščejo popolne kopačke, ki zagotavljajo odlično trakcijo, oprijem in podporo. Serija čevljev adidas Copa Pure je odlična izbira za vse vratarje, ki iščejo udobno prileganje in odlično podporo za stopala. Nogometni čevlji Copa Pure imajo edinstveno obliko, ki zagotavlja odličen oprijem in stabilnost na vseh površinah igrišča, zato so idealna izbira za vratarje vseh ravni. 

copaadidas Copa Pure+


Še ena odlična možnost za vratarje je Mizuno Morelia Neo III. Japonski mojstri iz podjetja Mizuno so že dolgo merilo za kakovostne usnjene nogometne čevlje. Njihovi čevlji, izdelani iz kengurujevega usnja, slovijo po udobju in trpežnosti - presežejo konkurenco tudi v najtežjih razmerah. Z neprimerljivo pozornostjo do podrobnosti in zavezanostjo k odličnosti si je Mizuno prislužil mesto enega najboljših proizvajalcev nogometnih čevljev na svetu in vsekakor ga morate predvideti za svoj naslednji par! 

moreliaMizuno Morelia Neo III

Za zaključek naj dodamo, da je izbira pravega para nogometnih čevljev bistvenega pomena, da igralci na igrišču dosežejo najboljše rezultate. Položaj, ki ga igrate na igrišču, lahko določi vrsto kopačk, ki bi vam najbolj ustrezale. Ne glede na to, ali ste napadalec, srednji igralec, branilec ali vratar, za vas obstaja popoln par nogometnih čevljev. Zato investirajte v dober par kopačk in dvignite svojo igro na višjo raven. Veselo igranje!