Brezplačno nogometno darilo ob vsakem nakupu nad 150/220 € -- days --:--:-- Želim darilo
Vrste podplatov na nogometnih čevljih

Vrste podplatov na nogometnih čevljih

27. 7. 2020 3 min. branja

Vrste podplatov nogometnih čevljev. Vodnik po tipih podplatov. Svetovali vam bomo kako izbrati pravi podplat med modeli nogometnih čevljev Nike, Adidas in Puma.

Pravijo, da je za profesionalno igro treba tudi razmišljati in se pripravljati kot profesionalec. Prava izbira nogometnih čevljev zagotovo spada med te stvari, saj morate biti vedno pripravljeni na vsako podlago, na kateri igrate. Ne dovolite, da bi karkoli vplivalo na vašo igro in ne glede na razmere prevladujte na igrišču. V današnjem blogu vam bomo predstavili različne vrste podplatov in priporočili katere podplate Nike, adidas in Puma izbrati, da boste na vsaki tekmi dosegli najboljše rezultate.

Trda podlaga (FG)

Čevlji FG so neverjetno univerzalni; v njih svoje znanje kažejo igralci vseh ravni, od nedeljske lige do lige prvakov. Pritrjeni plastični čepi zagotavljajo idealen oprijem na trših podlagah in veliko udobja, zato bodo ure, ki jih boste z njimi preživeli na treningu in tekmi, še bolj prijetne.

Nike Mercurial Superfly SafariNike Mercurial Superfly Safary

Mehka podlaga (SG)

Šest kovinskih čepov kot v starih časih. Čevlji SG so primerni za težke terene; na mehkih in razmočenih igriščih je v teh čevljih veliko lažje igrati. Ker je nogomet z vsako tekmo hitrejši, ima lahko en sam zdrs usodne posledice. Da bi se izognili takšnim situacijam, škornji SG zagotavljajo globoko penetracijo in maksimalno stabilnost.

Nike Tiempo LegendNike Tiempo Legend

Pritisni zatiči (SG-PRO)

Dober kompromis med čevlji FG in SG so SG PRO - običajno sta dva zatiča zadaj in štirje zatiči spredaj dopolnjeni s plastičnimi čepi. Čepi so zamenljivi, zato lahko glede na igrišče, na katerega se odpravljate, izberete, kako visoko jih boste postavili. Tako boste z enim parom kopačk pripravljeni na prevlado na vseh naravnih travnatih površinah, mehkih ali trdih.

Nike PhantomVSN AnticlogNike PhantomVSN Anticlog

Turfy (TF)

Če želite prevlado na umetni travi, ulicah in drugih trdih površinah, je čevelj TF prava izbira za vas.

Nike Mercurial Vapor TFNike Mercurial Vapor TF

Umetna trava (AG)

Podobni so čevljem za travo, vendar so čevlji AG veliko bolje opremljeni za sodobna igrišča z umetno travo 3G, ki so veliko bolj podobna pravi travi kot stara igrišča 3G.Copati s podplati AG se najbolje uporabljajo na sodobni umetni travi, ki se ne razlikuje od naravne trave. Ta podplat vas bo v zimskih mesecih na zamrznjeni umetni travi izstrelil do raketne zmogljivosti. Podplat je videti skoraj enak kot pri nogometnih čevljih FG, vendar ima krajše čepke, oblikovane v posebne oblike, ki izboljšajo oprijem in stabilnost na umetni travi.

Nike Mercurial Vapor AG

Nike Mercurial Vapor AG

Dvoranski čevlji(IC)

Izdelani so za največji oprijem in pospeševanje na trdih površinah - na tekmovališčih boste blesteli z zmogljivostjo in videzom vrhunskih dvoranskih čevljev Nike, adidas ali Puma.

Sálovky Nike React GatoSálovky Nike React Gato

COPA PURE.1 SG
adidas
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Novo
X CRAZYFAST+ FG
adidas
Novo
COPA PURE 2+ FG
adidas
Novo
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Trajnostno
ZOOM SUPERFLY 9 MDS ELITE FG
nike
Novo
PHANTOM GX ELITE DF FG
nike
Novo
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
Novo
ZOOM VAPOR 15 ELITE FG
nike
X CRAZYFAST INJ.1 FG
adidas
Novo
ZOOM VAPOR 15 MDS ELITE FG
nike
Novo
Nazaj
Naprej