Najboljše ženske kopačke

Po letošnjem poletnem ženskem evropskem prvenstvu v Angliji je večina ljudi po svetu spoznala, da ženski nogomet dosega nove razsežnosti in da ga je treba obravnavati enako kot moški nogomet. Z rekordno obiskanostjo in celo udeležbo v amaterskem nogometu je ženski nogomet v vzponu in nihče od nas ga ne more prezreti. Zato smo za vse naše nogometašice pripravili pregled, ki vam bo pomagal pri izbiri popolnih kopačk.

Nike Mercurial Superfly 9 Elite

NMS

Če moramo izbor začeti z enim parom nogometnih čevljev, moramo izbrati verjetno najbolj priljubljen nogometni čevelj, tako v moškem kot ženskem nogometu. Nike Mercurial je iz leta v leto eden vodilnih modelov, v letošnji sezoni pa so se s podplatom Zoom premaknili še nekoliko dlje. Poleg tega ga nosijo vodilne zvezde ženskega nogometa, vključno z obrazom nove FIFA 2023, Sam Kerri. Če želite izvedeti več o novih Mercurialsih, preverite enega od naših prejšnjih člankov, v katerem smo se osredotočili na najnovejšo serijo hitrih čevljev Nike.
Nosijo ga: Sam Kerr - Chelsea, Ada Hegerberg - Lyon

Nike Zoom Mercurial Superfly 9

 

adidas Predator Edge.1

APE

Legendarna linija kopačk adidas je zasnovana za igralce, ki obožujejo nadzor nad žogo in celotno tekmo. Ikonična guma Zone Skin vam med tekmo vlije samozavest, da vam žoga ne bo zdrsnila z noge in da bodo vaše podaje šle tja, kamor želite. Vrhunsko linijo Predator Edge lahko dobite tudi v verziji brez vezalk. Predatorje nosijo številne svetovne nogometne zvezde, med njimi tudi ženske, zlasti kapetanka francoske reprezentance in ena najboljših igralk na svetu Wendie Renard.
Nosijo jo: Wendie Renard - Lyon, Christiane Endler - Lyon

Predator Edge.1

 

Puma Future 1.4

PF

Do zdaj je Puma edino izmed velikih nogometnih imen, ki izdeluje nogometne čevlje, oblikovane posebej za ženske. Nogometni čevlji blagovnih znamk, ki niso adidas in Nike, so pogosto spregledani, vendar ima Puma trenutno nekaj najboljših in najbolje prilegajočih se čevljev v tej sezoni. Zahvaljujoč kompresijskemu traku na podplatu, se model Future 1.4odlično prilega, objame stopalo in zagotavlja dober stik z žogo. Narejen je za izkušene igralke, zato z modelom Puma Future ne morete zgrešiti.
Nosijo jih: Fridolina Rolfo - FC Barcelona, Ingrid Engen - FC Barcelona

Puma Future Z 1.4

 

Nike Phantom GT2 Elite

NPHGT

Teh vsestranskih nogometnih čevljev znamke Nike pravzaprav sploh ni treba predstavljati, saj jih nosijo nekateri najbolj tehnični igralci na svetu. Dvignjen gumijast vzorec izboljša vaš občutek, konstrukcija Flyknit pa objame vaše stopalo kot nogavica. V ženskem' nogometu jih trenutno nosi dobitnica zadnjih dveh nagrad Ballon d''Or in igralka FC Barcelone, Alexia Putellas. V moški kategoriji pa so to Kevin De Bruyne, Harry Kane, Jack Grealish, Mason Mount in številni drugi. Ali je treba k temu še kaj dodati?
Nosi jih: Alexia Putellas - FC Barcelona

Nike Phantom GT2

 

Katere kopačke so vam najbolj všeč? Pari, ki smo jih omenili v tem pregledu, so eni najboljših, ki so tranutno na voljo in na podlagi dejstva, da jih nosijo največje zvezde svetovnega nogometa, vam lahko zagotovimo, da je to najboljša obutev na tržišču. Upamo, da smo vam vsaj malo olajšali izbiro novih kopačk. Veliko teh pa lahko dobite z lepim popustom samo pri 11teamsports!