Cenejši napram dražjim - adidas X Speedportal

Tako kot prejšnji teden z Nike Mercurial Vapor 15, nadaljujemo ta teden s primerjavo različnih razredov adidasovih’ vodilnih nogometnih čevljev, X Speedportal.
Tokrat se osredotočamo predvsem na različico z vezalkami.

X Speedportal .1

Začenši z najboljšo različico, ki je opremljena z novimi materiali in tehnologijo. Ima SPEEDSKIN 2.0, iz tekstilnega materiala, ki je zelo tanek in ima izjemen stik z žogo. Primeknit tkanina na območju vezalk je izjemno mehka in se oprime vašega stopala.

Območje pete je presenetljivo precej debelo, predvsem zaradi obilo blaženja ki vam bo zagotovilo dobro podporo pete in zapolnilo prazne prostore, kar jih večina nogometnih čevljev ne, zaradi česar se čevlji lepo prilegajo.

SPEEDPLATE 2.0 ima novo razporeditev čepov in, kar je najpomembneje, ploščico carbitex, ki je vgrajena v podplat. Zaradi čepov je oprijem boljši kot kdaj koli prej, zaradi carbitex-a pa ima podplat pri teku dobro vzmetenje.
Čevlji tehtajo 199 gramov in so nekoliko lažji od starega modela adidas Speedflow .1.

Ta, z Rick and Morty-jem navdihnjen čevelj, je odličen čevelj za hitrost, ki bo zagotovo zadovoljil številne napadalce in sredinske igralce, ki igrajo na najvišji ravni.

Kupi X Speedportal .1

X Speedportal .2

Če preidemo na drugi najdražji čevelj, je zgornji del le tega presenetljivo prijeten in mehak. Pri adidasu so ga opisali kot inžinirska mešanica. Je tanek in plastičen, ne tako zelo kot pri zgornji različici, vendar je za nas še vedno zadovoljiv.

SPEEDPLATE 2.0 je prisoten tudi tukaj, vendar nima carbitex plošče kot jo ima zgoraj omenjeni model, čeprav je na njem karbonski vzorec, ki daje slutiti, da obstaja. Na igrišču to pomeni, da vaši čevlji niso tako prožni in so na sredini stopala nekoliko togi.
Z 256 grami je veliko težji od različice .1.

Adidas X Speedportal .2 je dober par nogometnih čevljev, ki morda ni tako odličen kot njegov dražji ekvivalent, vendar bi moral zadovoljiti vsakogar, ki igra v nižjih nogometnih ligah.

 

Kupi X Speedportal .2


X Speedportal .3

Če preidemo na zadnji par kopačk, vidimo, da je zgornji del prevlečen s tekstilnim materialom, ki nekoliko posnema prejšnje možnosti, vendar je padec kakovosti precej občuten. V notranjosti najdemo material, podoben najlonu, ki je značilen za cenejše različice.

SPEEDPLATE 2.0 najdemo tudi tukaj, v smislu istega vzorca čepov, vendar manjka karbonska plošča.

adidas X Speedportal .3 so dobri vstopni čevlji, najbolj primerni za za rekreativne igralce in otroke.

Kupi X Speedportal .3

Ali smo vam pomagali pri izbiri? Kot vedno je pri izbiri največ odvisno od igralca in ne od vaše obutve. Kakorkoli, z dobrim parom kopačk lahko zagotovo poskrbite za večje udobje na igrišču in tudi izboljšate svoj nastop.

Kupi X Speedportal